C˛mic Nostrum, la fira de Mallorca

Investigador convidat / investigador invitado / guest investigator: Paul Gravett

aavc | 08 Maig, 2009 21:03

 

Paul Gravett

Investigador convidat / investigador invitado / guest investigator
Còmic Nostrum, 22, 23 i 24 de maig / mayo / may
Centre Cultural de La Misericòrdia, Palma.
MALLORCA, 2009

 

Descobrint el Manga: secrets dels còmics japonesos

 

 

Paul Gravett

 

Al llarg dels anys, Paul Gravett s'ha guanyat, en el món del còmic, una sòlida reputació com a teòric i periodista. Així i tot, va ser la seva faceta d'editor la que va explorar en primer lloc a principi dels anys 80, quan treballà en publicacions com Pssst! o coeditant la revista d'autors alternatius Escape Magazine.

 

Sota aquest darrer segell editorial, Paul Gravett va ser l'artífex de la primera col·laboració entre el creador de The Sandman, Neil Gainman, i Dave McKean (Batman: Arkham Asylum, Coraline), un dels il·lustradors britànics amb més reputació. El resultat va ser el naixement de l'obra Casos Violentos.

 

No obstant, la seva faceta de teòric londinenc s'ha estès fins el mercat japonès amb el llibre Manga, la era del nuevo cómic, obra que explica detalladament l'inici i desenvolupament del gegantí sector del manga, així com una selecció d'obres que han marcat estils i tendències.

 

Miguel Ortega

 

Descubriendo al manga: secretos de los tebeos japoneses

 

Paul Gravett

 

A lo largo de los años Paul Gravett se ha ganado una sólida reputación dentro del mundo de la historieta como teórico y perdiodista. No obstante, fue su faceta de editor la que exploró primero a principios de los años 80 cuando trabajó en publicaciones como pssst! o coeditando la revista de autores alternativos Escape Magazine.

 

Bajo este último sello editorial, Paul Gravett fue el artífice de la primera colaboración entre el creador de The Sandman, Neil Gaiman, y Dave McKean (Batman: Arkham Asylum, Coraline), uno de los ilustradores británicos más reputados. El resultado fue el nacimiento de la obra Casos Violentos.

 

Sin embargo, su faceta de teórico londinense se ha extendido hasta el mercado japonés con el libro Manga, La Era del Nuevo Cómic. Obra que explica como sumo detallismo el inicio y desarrollo del gigantesco sector del manga y que género a género muestra aquellas obras que han marcado estilos y tendencias.

 

Miguel Ortega

 

Discovering manga: secrets of japanese comics

 

Paul Gravett

 

Throughout his long career, Paul Gravett has achieved solid reputation as comic researcher and journalist in the always complex and difficult comic sector. Nevertheless, it was his publishing skills the ones he first developed in the early 80's when he started working for alternative and underground publications such as pssst! and Escape Magazine.

 

Under Escape's trademark, Paul Gravett was the key towards the first collaboration between The Sandman's author, Neil Gaiman, and Dave McKean (Batman: Arkham Asylum, Coraline), one the greatest british comic illustrators. As a result, the work Violent Cases was born.

 

However, his comic knowledge even reaches the Japanese market with the book Manga, 60 Years of Japanese Comics. Book which depicts in detail the birth and growth of the vast manga sector and gives carefully selected examples of those works that represented new styles and trends in Japan.

 

Miguel Ortega

 

 

 

 

 

Autores convidades / autoras invitadas / guest artists: Studio K˘sen / Diana Fernßndez + Aurora GarcÝa

aavc | 08 Maig, 2009 21:01

 

        Studio Kôsen / Diana Fernández + Aurora García

Autores convidades / autoras invitadas / guest artists
Còmic Nostrum, 22, 23 i 24 de maig / mayo / may
Centre Cultural de La Misericòrdia, Palma.
MALLORCA, 2009

 

 

 

Studio Kôsen

 

Aurora García i Diana Fernández formaren el Studio Kôsen l'any 1998 i, sense cap dubte, és el duet espanyol que més projecció internacional ha aconseguit en els darrers anys. Proesa amb més mèrit quan es coneix el gènere que asiduament han cultivat, el yaoi, terme que prové del manga i que s'aplica a còmics que mostren relacions explícites entre homes.

Així i tot, ha estat la seva força narrativa la que les ha dut a publicar les seves obres en països com EUA, Itàlia, Alemanya o Argentina. Obres suggestives com Stallion, publicada als EUA per Yaoi Press, o Saihôshi, el Guardián, publicada a Espanya l'editorial Ivrea, han estat notables èxits de vendes.

 

El seu treball més recent, Daemonium, s'aparta del yaoi i s'endinsa en el gènere del sobrenatural. Un còmic que els lectors estatunidencs ja poden gaudir gràcies a la poderosa editorial Tokyopop i que, de la mà de la mallorquina Dolmen Editorial, podrem assaborir d'aquí poc.

 

Miguel Ortega

 

 

Studio Kôsen

 

Aurora García y Diana Fernández formaron Studio Kôsen en 1998 y, sin ninguna duda, es el dueto español que más proyección internacional ha conseguido en los últimos años. Hazaña con más mérito cuando se conoce el género que asiduamente han cultivado, el yaoi, término que proviene del manga y que se aplica a cómics que muestran relaciones explícitas entre hombres.

 

No obstante, ha sido su fuerza narrativa la que les ha llevado a publicar sus obras en países como EEUU, Italia, Alemania o Argentina. Obras sugerentes como Stallion, publicada en EEUU por Yaoi Press, o Saihôshi, el Guardián, publicada en España por la Editorial Ivrea, han sido notables éxitos de ventas.

 

Su trabajo más reciente, Daemonium, se aparta del yaoi y se adentra en el género de lo sobrenatural. Un cómic que los lectores estadounidenses ya pueden disfrutar gracias a la poderosa editorial Tokyopop y que, gracias a la mallorquina Dolmen Editorial, podremos deleitar en poco tiempo.

 

Miguel Ortega

 

 

 

Studio Kôsen

 

Aurora García & Diana Fernández founded Studio Kôsen in 1998 and, no doubt, they have obtained tremendous international success in the past few years. Success that is even greater when one comes to know the type of comic genre this duet has been drawing so far: yaoi; technical term used in manga to describe those comics that show explicit sexual content among men.

 

Nevertheless, their intriguing narrative has led them to publish their works in several countries such as United States, Italy, Germany or Argentina. Suggestive comics such as Stallion, published in USA by Yaoi Press, or Saihôshi, The Guardian, published in Spain by Editorial Ivrea, have achieved notable sales results.

 

Their most recent comic, Daemonium, leaves behind yaoi and enters a completely new genre: supernatural. A comic that American readers can already enjoy thanks to the mighty publishing house Tokyopop. The Spanish publisher Dolmen Editorial will be in charge of its release in Spain in the not too distant future.

 

 

Miguel Ortega

Cartell / poster by └lex Fito

aavc | 08 Maig, 2009 20:07

 

                                                               

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb