C˛mic Nostrum, la fira de Mallorca

Autors convidats a l'ediciˇ 2008

aavc | 17 Maig, 2008 10:53

La selecció de convidats respon a la varietat de registres i corrents que trobam en el món del còmic.

 

CARLOS PACHECO:

 

El més destacat autor espanyol en el mercat americà de superherois. Treballa per a Marvel amb sèries com X MEN, AVENGERS, entre d’altres i per a DC Còmics amb sèries com SUPERMAN i BATMAN.

 

              PURITA CAMPOS:

 

Autora de sòlida trajectòria i creadora gràfica de sèries tan emblemàtiques com ESTHER o JANA. Esther y su mundo es començà a publicara Anglaterra i d’allà a tota Europa. Actualment, amb guions de Carlos Portela, ha recuperat el personatge i a milers de lectores de tot l’estat.

 

              SONIA PULIDO:

 

Destacada representant del CÒMIC INDEPENDENT i brillant i·lustradora. Col·laboradora habitual de les revistes Esquitx i Nosotros somos los muertos. Està immersa en el dibuix d’una història amb guió de Pere Joan.

 

              RAULE + ROGER IBÁÑEZ:

 

Tàndem creatiu, guionista i dibuixant, que formen part de la onada de renovació del CÒMIC EUROPEU. Roger Ibáñez guanyà el Premi al Millor Dibuix en el passat Saló del Còmic de Barcelona amb l’obra Jazz Maynard (amb guió de Raule).

 

              SEBAS MARTÍN

 

Guionista, dibuixant, editor i professor de guió representant de la corrent de CÒMIC GAI que tracta des del costumisme. Comissari de l’exposició col·lectiva EL NOU CÒMIC GAI.

 

              LUIS BERMEJO

 

CLÀSSIC entre clàssics, aquest virtuós del dibuix i el color començà a publicar en els 40 i continuà fins a principis dels vuitanta. L’única adaptació en tot el món que hi ha de El Senyor dels Anells és seva, tot i que els aficionats i estudiosos el tenim present per obres com Apache, Agente del FBI i inclús El Capitán Trueno. Té obra publicada als EUA i Europa.

 

              ANTONIO MARTÍN

 

És el gran HISTORIADOR del tebeo i de la protohistorieta espanyola. Autor de nombrosos llibres, com Apuntes para una historia de los tebeos, infinitat d’investigacions, responsable de publicacions teòriques i pioneres, com Bang, i editor d’Editorial Glénat.

 

              JOAN NAVARRO

 

INVESTIGADOR I DIRECTOR EDITORIAL de Glénat. Ha estat llibreter especialitzat, director del Saló de Barcelona, director de revistes com Cairo o TBO, fundador i editor de projectes com Complot, apostant sempre pels creadors espanyols.

És el comissari de l’exposició ELS TEBEOS DE LA IIª REPÚBLICA.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb