C˛mic Nostrum, la fira de Mallorca

Investigador convidat / investigador invitado / guest investigator: ANTONIO MART═N

aavc | 17 Maig, 2009 22:37

 

Què dir de n'Antonio Martín?

 

És un dels grans historiadors de la historieta espanyola, des dels seus inicis en el darrer terç del segle XIX fins a la plena actualitat del mitjà. Els seus llibres, articles i conferències suposen tot un luxe cultural a l'hora d'apropar-nos al còmic i els seus diferents i diversos nivells d'expressió: la creadora, la industrial, la temàtica,...

 

No sols és un destacat investigador i divulgador de la historieta, sinó també un dels editors de tebeos amb més llarga, consolidada i profitosa trajectòria.

 

Al catàleg de l'anterior Còmic Nostrum hi trobareu un fantàstic article de'n Jaume Salvà i Lara que recorre amb més detall l'aportació de n'Antonio Martín a la cultura del còmic a Espanya. Jo em conformaré i limitaré a agrair-li la sinergia de la seva presència a la segona edició de la nostra festa.

 

Cap forma d'expressió tendrà bona salut sense investigadors que ens permetin aprendre dels camins ja recorreguts.

 

Joan Miquel Morey

Associació d'Amics i Víctimes del Còmic

 

 

¿Qué decir de Antonio Martín?

 

Es uno de los grandes historiadores de la historieta española, des de sus inicios en el último tercio del siglo XIX hasta la plena actualidad del medio. Sus libros, artículos y conferencias suponen un lujo cultural al acercarnos al cómic y a sus diferentes y diversos niveles de expresión: la creativa, la industrial, la temática,...

 

No sólo es un destacado investigador y divulgador dela historieta, sino también un o de los editores de tebeos con más larga, consolidada y fructífera trayectoria.

 

En el catálogo de la anterior Cómic Nostrum encontraréis un fantástico artículo de Jaume Salvà i Lara que recorre con más detalle la aportación de Antonio Martín a la cultura del cómic en España. Yo me conformaré y limitaré a agradecerle la sinergia de su presencia en la segunda edición de nuestra fiesta.

 

Ninguna forma de expresión tendrá buena salud sin investigadores que nos permitan aprender de los caminos ya recorridos.

 

Joan Miquel Morey

Associació d'Amics i Víctimes del Còmic

 

 

What can I say about Antonio Martin?

 

He is one of the greatest Spanish comics historians, from the late 70's to the beginning of this century. Their books, reviews and conferences are a cultural luxury that brings us closer to different expression levels: creativeness, know-how, themes among others.

 

He is not only a remarkable researcher and communicatior of comics, but also possesses one of the longest, most successful and extensive publishing careers in Spain.

 

In the previous Cómic Nostrum's catalogue you can find an outstanding article signed by Jaume Salvà i Lara that gives full detail of Antonio Martin's contribution for promoting the culture of comics in Spain. I will only give thanks for his presence in this second edition of our comic fair.

 

No artistic expression will be healthy without researchers that allow us to learn the already walked paths.

 

Joan Miquel Morey

Comic's Friends and Victims Association

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb