C˛mic Nostrum, la fira de Mallorca

Autor convidat / autor invitadado / guest artist: Tayo Fatunla

aavc | 20 Maig, 2009 23:34

       Tayo Fatunla
Autor convidat / autor invitadado / guest artist
Còmic Nostrum, 22, 23 i 24 de maig / mayo / may
Centre Cultural de La Misericòrdia, Palma.
MALLORCA, 2009

 

Tayo Fatunla [Nigèria]

 

Tayo Fatunla va néixer a Nigèria l’any 1961. Al seu país, va treballar de caricaturista, il·lustrador i professor, i va fer dibuixos animats de tema polític i d’esports per al diari The Punch. Se’n va anar a estudiar als Estats Units a l’Escola de Disseny i Dibuixos Animats Joe Kubert de Nova Jersey. L’any 1989, va marxar cap a Anglaterra on encara viu. Va començar a treballar com a caricaturista per a la revista panafricana West Africa, que es publica a Londres. Durant els anys següents, Fatunla va fer dibuixos per a diaris, revistes, publicacions i llibres als Estats Units, Nigèria, Noruega i Anglaterra. Es pot visitar la seva pàgina web al BBC World Service per veure alguns exemples de la seva obra.

Fatunla sovint fa xerrades i ha estat convidat a moltes universitats de França, Itàlia, Irlanda i Etiòpia. Regularment organitza jornades en què explica “com dissenyar i crear dibuixos animats”. Al Festival Internacional de Saint-Just-le-Martel a França, dedicat al dibuix de premsa i de l’humor, Fatunla va rebre el premi Llapis de Porcellana.

 

Arrels” negres

Una característica de Fatunla és que els seus dibuixos animats sempre tenen una perspectiva africana. El seu desig és fer que la gent prengui consciència de la historia d’Àfrica i això el va dur a publicar Our Roots, que va tenir una tirada setmanal al diari londinenc Voice. En aquest llibre, que ha arribat a ser un èxit mundial, Fatunla proporciona unes imatges i una informació textual sobre els africans que s’han de crear un nom per ells mateixos, dins i fora d’Àfrica, a la política, a l’esport, a l’art i al món de la ciència. El llibre de Fatunla s’alinea perfectament amb la filosofia del moviment Négritude del president senegalès Senghor i la poetessa Aimé Césaire. Durant els anys trenta, varen voler lluitar contra el colonialisme. Per una altra banda, Fatunla corregeix el dibuix de les caricatures dels africans, com va reflectir Frederik Strömberg en l’estudi Images of Africa: a true story (2003).

 

Joost Pollmann

 

Tayo Fatunla Nigeria

Tayo Fatunla was born in Nigeria in 1961. He worked there as a cartoonist, illustrator, and teacher drew both political and sports cartoons for a daily newspaper, ‘The Punch’. Fatunla studied at the Joe Kubert School of Cartoon and Graphic Art in New Jersey, US. In 1989, he started working as a cartoonist for the Pan-African magazine ‘West Africa’, in London. After this, Fatunla made drawings for newspapers, magazines and books in the United States, Nigeria, Norway and England. Fatunla often gives lectures at universities in France, Italy, Ireland and Ethiopia. He also organizes workshops on ‘How to draw cartoons’. In France, Fatunla was awarded the ‘Crayon de porcelaine’ prize.

 

Joost Pollmann

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb